måndag 19 december 2011

Julklapp efter behov





En ypperlig julklapp att ge bort till någon som har allt och minst av allt behöver ännu en pryl är att skänka bidrag eller stödja en organisation i julklappsmottagarens namn. Olika organisationer jobbar för olika saker, är man insatt är det mycket lättare att välja.

Det finns en organisation som heter Jordens vänner där man kan Adoptera regnskog och de förklarar det såhär: Genom Jordens Vänner kan du adoptera regnskog och på så sätt skydda den mot illegal avverkning och exploatering. För varje hundralapp du adopterar regnskog för skyddas hela 1000 hektar regnskog i ett år, tack vare att våra medel tiodubblas genom stöd från Sida. Beräkningen är grundad på vårt stöd till projekten i Rondonia, i västra Amazonas, där vi skyddar Uru-eu-wau-wau-reservatet (det i särklass största indianreservatet i Rondonia på 19 000 kvadratkilometer). Stödet leder till en förbättring av livsvillkoren och skyddar integriteten för ytterst sårbara ursprungsfolk. Du som adopterar regnskog får ett adoptionsbevis hem i brevlådan.
Var med och skydda du också!!

Unicef bedriver nu en kampanj som går ut på att skänka nötkräm, 3 påsar om dagen är allt som behövs för att ett barn som lider av undernäring ska överleva. Alla som bloggar om kampanjen bidrar till insamlingen. Så här skriver de; Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.
Att så lite kan göra så mycket.

I och med att jag publicerar den här bloggposten (och pingar det via twingly) blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Bidra genom att blogga och skriva ett inlägg som innehåller nötkräm. Material kan du hämta här.
bidra.nu kan du läsa om fler organisationer och hur du kan bidra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar