onsdag 9 januari 2013

En roadtrip söderut

Har varit iväg på roadtrip söderut de senaste dagarna. Innan vi for iväg kom jag på att granen var tvungen att skickas ut på gatan så att vi inte missade insamlingsbilen. Vi har en del strikta regler i vårt hus och för att inte skräpa ner med granbarr i hela huset så var vi tvungna att göra den barrfri. Det innebar att jag och mannens föräldrar hög tag i varsin avbitare och klippte av alla grenar och sedan bar jag det som var kvar av granen, alltså stammen med utsickande kvistar, ner till gatan. Fick lite roliga kommentarer av grannarna om granens skick. Julpyntet fick ligga kvar på bänken till idag då jag hade tid att göra i ordning en jullåda och packa ner allt försiktigt.


Iväg bar det då med bilen för att först besöka och plocka upp mannen på jobbet. Därefter åkte vi på slingriga vägar upp i bergen och stannade till vid en redwoodskog innan det var dags att övernatta i Santa Cruz. Kvällsmåltiden intogs på Kiantis pizza & pasta bar där alla arbetare bjöd på dansuppvisning till en musikkavalkad. Såväl diskplockare som pizzabagare kunde sina rörelser till musiken.


Dessutom var det ett par av pizzabagarna som hade övat in otroliga konster med pizzadegen. Det var lite svårt att hänga med med kamera för konsterna utfördes både högt och lågt.



Innan vi tog bilen vidare ner till Monterey gick vi ut på piren och kollade in fiskarnas fångst samt tittade på några slumrande sjölejon.


Väl framme besökte vi Monterey Bay Aquarium där jag fängslades av sjöhästarnas liv och olika utseende.




Ser ni dessa tre sjöhästar som upptar nästan hela bilden?


Åkte till en fiskmarknad och åt Tilapia.


Mums!


Dag tre var det så dags att åka via det häftiga landksapet vid Big Sur.


Verkligen häftiga vyer.


Genom bilrutan fick vi se vattenfontäner från valar på långt avstånd.Vi hade lite svårt att avgöra vad det var men en kamera fångade en vals stjärtfena som bevis. När vi hade stannat med bilen hade de försvunnit.


Längre söderut innan avfarten till Hearst Castle besökte vi Piedras Blancas utkiksplats för att se sjöelefanter. Så här års är det smockat på stranden. Sjöelefanter kännetecknas av hannarnas snabel till näsa.


De jättelika hanarna brölar och bokstavligt talat slänger käft till varandra för att visa vem som bestämmer medan de mycket mindre honorna försöker skydda de nyfödda ungarna från att bli ihjälklämda.


Hannarna kan väga uppemot 3,5 ton, alltså lika mycket som en personbil, så det är ingen lek när dessa stora djur känner sig manade att flyga fram över stranden och över vad som ligger i dess väg i en rasande fart för att mota bort hotande rivaler.


Besökte surfstaden Pismo och åt en Crêpe på café Mon Ami.


En bakom kulisserna bild. Här prövar jag en annan kamera.


Övernattade i Cambria innan det bar vidare ner till Jalama Beach och lite strandfyndsletande.


Hittade en hel del fina stenar som ska få pryda balkongen.


Sista natten hade vi tillgång till bubbelpool under stjärnklar himmel som bara skuggades av några vajande palmblad. Helt gudomligt att sjunka ner i det varma vattnet och läsa av himlens stjärnbilder. En godnattsaga som passade mig perfekt.


Santa Barbara var sista stoppet innan det var dags att vända nosen norrut och resa hemåt.


Gick ut på piren och satt och dinglade med benen. Solen värmde riktigt ordentligt så det blev snart för varmt  för att sitta kvar.


Uppe i bergen straxt norr om staden besökte vi en lite undangömd grotta med målningar av Chumash-folket.


 Målningarna var flera hundra år gamla.

1 kommentar:

  1. Ser ut som ni har haft det jätte mysigt på er roadtrip! Spännande att ni verkligen åker runt och ser er omkring! Mysigt med alla bilder!
    Puss Puss
    Nasse

    SvaraRadera