söndag 28 oktober 2012

Extrasemesterns början

När andra är här på semester får jag också passa på att ha semester, göra roliga aktiviteter och njuta.


Vi började med att fixa oss semesterfina, en bra tajming eftersom vädret ute var grått och tråkigt. Fick fotbad och benmassage, något som uppskattades väldigt efter den långa resans påfrestning på benen. När vi var klara sken solen.


Tog en promenad via kurvigaste gatan i stan ner till Fishermans Wharf för att känna på vattnet, se sjölejonen och äta av havets läckerheter.


Nästa morgon var vi uppe tidigt och jag bakade en sockerkaka i ottan för att ha med på dagens färd till stranden och havet.


Åkte highway one söderut. Det var strålande solsken och helt klart. Brukar annars vara växlande molnighet så där hade vi tur. Stannade till på några ställen och kom så småningom fram till Santa Cruz.


Solade och badade till ljudet av sjölejonen ute vid piren.


Fikade och fick sällskap av en fikasugen mås.




På hemvägen var det lika klart och underbart att åka längs kusten. När vi kom hem hade vi en middag inbokad, så det bar av till en medelhavsrestaurang. Väldigt gott och mättande.


Ytterliggare en morgon med sol så somriga klänningarna åkte på och det bar av till ett frukostställe ute och lite typisk frukost.


Badare som vi är så fick staden vänta och vi drog till stranden istället.
Baker beach ligger väster om San Francisco och har en vacker vy av Golden Gatebron.
Jag låg i länge, länge :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar