måndag 8 oktober 2012

Helgens alla äventyr


I lördags tog mannen och jag picnicfilten och lite fika och åkte till Crissy Fields strand där vi hade bästa vyn för alla militärbåtar som kom åkande under Golden Gatebron och in i viken.


Fleet week är en stor händelse och San Franciscoborna går man ur huset för att se uppvisningen. Dessutom tar sig en million extra besökare sig in till staden denna helg, dels för Fleet week, men också för att det var Bluegrass Festival i Golden Gate Park.


En strålande dag.


Hade med kikare så vi såg riktigt bra.


Såg spejsade flygfarkoster som är veckade för att de inte ska dyka upp på en radar.


En del barn var mer intresserade av att leka och bada i havet.

På eftermiddagen drog vi vidare till Bluegrassfestivalen och på vägen passerade vi Palace of Fine Arts.






En naturskön plats att strosa runt.


Väl framme vid bluegrassfestivalen insöp vi stämningen, lyssnade på band, minglade och myste på picnicfilten.


Sammanstrålade med våra vänner och blev kvar till banden slutade spela.


Söndag morgon fick jag glädjande besked att lillasyster fått tag i biljetter hit över jul och nyår. Ska bli så kul! Vi har planer på att fira först svensk jul den 24:e och sedan amerikansk den 25:e och sedan självfallet få till ett nyårsfirande!

Ytterliggare en dag med strålande solsken så jag och mannen bestämde oss att gå på promenad och titta lite på bilar. Vi funderar på att skaffa en begagnad som möter våra önskemål.


Inte trevligaste platsen för en promenad kanske men jag är finfin i alla fall med kjol och rosa accessoarer.

Hittade till en affär där vi tittade på några bilar. Problemet som vi ofta har när vi tittar på bilar är att mannen är rätt lång och det kan kännas trevligt om någon kan få plats i baksätet bakom honom när han kör. De flesta bilar är extremt trånga även för mig som är normallång. Så försäljaren som vi pratade med såg rätt bekymrad ut men kom på att han hade en annan bil vi kunde titta på. Och Voilà! Det var till och med gott om utrymme bakom utan att för den delen bli en stor och klumpig bil. Bilen var i princip splitterny. Den var från i år, bara körd ynka nittio svenska mil och hade allt på vår önskelista.

Vi var inte beredda på att köpa bilen denna dag utan tänkte komma tillbaka och kolla på den. Försäljaren berättade att det varit en dålig försäljningshelg på grund av alla aktiviteter i stan och att de behövde få upp kvoten så de var villiga att gå ner i pris. Till slut efter lite övervägande och en massa prutande så köpte vi den. Så nu är vi ägare till denna:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar