söndag 16 september 2012

Frihet är inte alltid frihet


Falun Dafa-utövare demonstrerade idag mot det förtryck de utsätts för världen över.


Falun Dafa, eller Falun Gong som det också kallas är en tro på sanning, godhet och tålamod. Utövaren arbetar med sig själv genom olika meditation- och qigongövningar för att finna inre harmoni, men också för att sträva efter bättre hälsa och en djupare förståelse för livet.


Falun Dafa-utövare förföljs, fängslas och till och med dödas för sin tro, sitt utövande av tron och för att de vill föra den vidare till andra.


Jag tycker att det bör stå alla personer fritt att få tro på vad de vill, att utöva sin tro och föra den vidare så länge det inte inkräktar på de mänskliga rättigheterna och andras frihet att välja sin trosuppfattning.

Det är så många människor världen över som lever under förtryck. Det enda de många gånger har är sin egen kropp och sitt eget sinne. En del har inte ens befogenhet över sin egen kropp och det enda som då återstår är sinnet. Kan de inte då få ha sinnet ifred? Tro på vad de vill, hjälpa sig själva inifrån och hjälpa andra att hjälpa sig själva inifrån?

Varför är det vissa människors rätt att säga nej till andras tro, förbjuda den och istället trycka i dessa människor sin egen tro och världsuppfattning? Ofta då med en vinnande baktanke som starkare ställning i samhället och bättre ekonomi, förutom att bli av med en konkurrerande trosuppfattning. Ingen annan än man själv bör få bestämma vad som är rätt att tro och tycka i sitt eget huvud! Så länge det inte skadar någon annan. Hoppet är det sista som lämnar människan brukar det sägas och hoppet hör ihop med tron på bättring, tanken om en ljusare framtid. Då har man fortfarande makt över sina tankar trots situation.
Ingen annan ska få förstöra det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar