Det här måste firas lite extra så jag har gjort hemmagjord glass på det väldigt enkla receptet
3 dl grädde (40% fetthalt)
3 ägg
1,5 dl socker
ev smaksättning, t.ex. 3 dubbeldaim
Dela på äggen i vitor för sig och gulor för sig. Börja med att vispa vitorna till hårt skum. Skummet ska klara "vända uppochner över huvud"-testet.
Vill man ha med smak så bör smaktillbehöret blandas ner innan äggviteskummet tillsätts så inte skumeffekten försvinner.
Som smak kan jag föreslå daim som med fördel bankas till bitar innan den lämnar förpackningen (blir lite ruffigare bitar och man slipper skära), hasselnötter som hackas till lämplig storlek eller bär som man plockat färska eller har frysta från förra säsongen.
Jag funderade rätt länge på hur du lyckats fotografera bilderna. Sen insåg jag att det kanske var någon annan som gjort det. :P Smarrigt!
SvaraRaderaHe he, det är en gåta... Faktum är att jag har tillgång till ett stativ och kan använda tidsutlösaren :)
SvaraRadera