torsdag 8 mars 2012

Internationella kvinnodagen

Eh, ja just det, och så har vi kvinnorna ja.

Att dagen finns visar på att vi har ett ojämställt samhälle och behöver lyfta fram kvinnor. Kvinnor har då fått en dag tilldelad detta, en dag istället för att vi ser det som naturligt att göra det kontinuerligt. Vi behöver lyfta fram kvinnor varje dag precis som vi gör med män 365 dagar om året.

Det är ju väldigt bra att tänka på kvinnors ofta utsatta position i världen, men att baka ihop det till att all sorts kvinnlig utsatthet ska belysas på en dag är orimligt och jag tror att det minimerar den verkan och effekt som skulle kunna utlösas varje dag och på alla fronter till gagn för kvinnorna om vi såg det som naturligt att lyfta fram kvinnorna varje dag.

Internationella kvinnodagen borde utökas varje år i lugn takt så att alla, alla människor i alla länder hänger med på vad det handlar om så att vi till slut har "internationella kvinnodagen" hela året och ser det som naturligt att arbeta med kvinnor, kvinnofrågor och kvinnors utsatthet utan att behöva namnge dagen (eller året) och särskilja den från övriga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar