fredag 27 april 2012

Nytt av Roslund och Helström!

Har hört att Roslund och Hellström släpper en ny bok inom en snar framtid. Tycker deras böcker är exeptionellt bra och har höga föväntningar på nästa. Hoppas bara jag hinner skaffa den innan jag flyttar från landet!

Bild lånad från Piratförlaget
Från Piratförlaget:
"Två Soldater är Roslund och Hellströms mästarprov. Det är utan tvekan en av de starkaste, viktigaste och mest spännande kriminalromaner som har skrivits. En berättelse när dagar från Tre sekunder möter nätter från Box 21. En roman som tar dig i hande och visar dig en värld du aldrig sett.
Utkommer 9 maj."

Boken belyser den ökande andel ungdomar i Sverige som ser gängmedlemskap som deras enda chans till tillhörighet. De är många som står i kö för att bli upptagna i olika gäng, men först måste de klara inträdesproven.

Roslund och Hellström skriver om ständigt samhällsaktuella problem. Om de personer som inte ens når upp till den samhällsstege vi andra klättrar på. Med en gedigen research ger de oss berättelser med hög sanningshalt och som lika gärna hade kunnat vara dokumentärromaner om man bortser från romantiseringen av figuren kriminalkommisarie Ewert Grens.

Ser med spänning fram mot att läsa boken. Men jag måste vara i rätt form så jag mäktar med innehållet, för det lär bli tungt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar