tisdag 12 februari 2013

Egen sylt

Har gjort jordgubbssylt idag och är peppad för nya gäster som kommer i morgon och stannar i en vecka! Helgen är redan planerad, det blir en tripp norrut mot de stora redwoodskogarna där. Dessutom har vi bokat övernattning på ett till synes himla mysigt ställe.


Jordgubbarna i väntan på att bli uppchoppade och färdiga för kastrullen.

Det är lite underligt att det kostar lika mycket eller ibland till och med är billigare att köpa ingredienserna till jordgubbssylt som att köpa den färdiga sylten i affären. Dessutom vet jag vad den hemmagjorda sylten innehåller (hela två ingredienser, jordgubbar och socker), medan sylten i affären har en lång innehållslista på alltifrån sötningsmedel, färgämnen och emulgeringsmedel till konserveringsmedel och eventuellt några riktiga jordgubbar på slutet. Känns lite bättre med den hemmagjorda :)


Gör bara en burk åt gången och den kommer inte vara så där väldigt länge så då gör det inget om det är lite skum kvar på toppen. Smaskigt med hemmagjord sylt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar