tisdag 6 november 2012

Vintur i Napa Valley


Tråkig måndag? Nejdå, inte alls om man som vi har en vintur med limousine inbokad :)
Vi tog färjan uppåt i bay:en till Vallejo där vi blev hämtade och skjutsade till första vingården för dagen.



Champangen låg på kylning i bagageluckan och öppnades snart nog av chauffören.



Interiör från limousinen.





På hösten skördas druvorna.


Sammanlagt besökte vi fyra vingårdar.
Det var i mesta laget efter att ha prövat minst fem viner på varje gård (även fast vi så småningom lärde oss att dela). På en provning här får man ett glas som fylls med en ganska stor skvätt vin, sedan är det bra om det är tomt innan nästa vin ska ner i glaset för att provsmakas och det finns ingen möjlighet att spotta.



Det var olika upplägg på de olika gårdarna. På den första fick vi veta lite om processen med vinframställning och smaka av en fixt utbud. På den andra gården fick vi välja vilket provsmakarpaket vi ville pröva.



Nu hade vi i alla fall lärt oss att vi kunde dela på ett glas så det inte blev så mycket.



Ett av ställena körde med ost och kex till provsmakandet. Då kunde vi tydligt känna skillnad vilka viner som enligt eget tycke höjde och sänkte smaken på de olika godsakerna.



Kvällen kom och vi tog färjan tillbaka in till stan.

Att åka på en sådan här limousintur kostar ungefär som en konsertbiljett i Sverige, så det handlar mer om prioritering och var man lägger pengarna än att det är dyrt och lyxigt. Sen tillkommer serviceavgifter på varje vingård, men de får man betala i alla fall oavsett hur man kom dit. Bussresa var inget för oss och jag ville ju inte köra själv, så det här alternativet passade oss utmärkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar