torsdag 4 juli 2013

Värmebölja


De senaste dagarna har varit varma. Det började med att vi i lördags när vi åkte bil ner till Cupertino för kalas såg att utetmperaturen steg från 72´F till 92´F på bara en kort stund och därefter ökade till 94´F (34´C). Hettan som slog emot oss när vi sedan öppnade bildörrarna var minst sagt tryckande. Första reaktionen var att dra igen dörren igen och sitta kvar i den behagliga luftkonditionerade bilen. Men det kunde vi ju inte. Det var ju ett kalas vi skulle gå på. Badkläderna var packade eftersom det skulle bli lite poolbadande före maten.


Efter att ha chockats till värmeslag hoppade vi snart i poolen och upptäckte ganska raskt att detta inte var något svalkande dopp precis. Men lite bättre var det ju än att vara uppe på land :)


Kalaset var mycket trevligt, vi blev bjudna på både grillat och jordgubbstårta!


Pride va´de här!


I söndags var det Prideparad i stan utmed Market street.


 Hela stan var insvept i en festyra och åskådarna var minst lika (om inte mer) festligt klädda än paraddeltagarna.




Måndag morgon åkte jag tillbaka till Cupertino för att hälsa på en annan vän och hennes två månader gamla tvillingar. Jag har inte sett dem mer än på bild så det var toppen att få en heldag tillsammans. Och oj vad mycket jag fick vara med om. Det var morgonbad, gullande, sovstund, tandemamning, blöjbyten i mängder, mer gullande och en massa sovande innan dagen var slut och pyjamasen åkte på. Det var en hyfsat varm dag, en sisådär 28-30`C.


Så vi hängde vid poolen nästan hela dagen och åt jordgubbar doppade i solvärmd choklad. Mumma! Nästan alla i Cupertino har pool, det är varmt (hett) där hela sommaren så det är behövligt.

1 kommentar:

  1. Ni verkar ha de varm och skönt =) Mysigt att gulla med bebis!!=) Ha det gott!

    SvaraRadera