onsdag 4 juli 2012

4th of July

Dagen då många amerikaner har ledigt...

Nu är det kvällen den fjärde juli och det smäller som sjutton utanför fönstret. Det låter som om de skjuter av kanoner. Fyrverkerier är en viktig del denna kväll. Men emellan smällarna hörs sirener från alla utryckningsfordon som dagligen far genom staden, men kanske extra mycket en kväll som denna. Sirenljuden som hörs låter som en korsning mellan svenska utryckningssirener och en glassbil. Rätt märkligt men man vänjer sig.

Annars bestod dagen av frukost på "gula stället" (de har en gul markis). Första gången för vår del men ett stammisställe för våra vänner. Oj så väldans mycket mat vi fick. Några har redan anpassat sig så bra att de orkade med de enorma portionerna. Själv blev jag mer än jättemätt på halva...

Sedan tog vi bilen ut på Hwy 1 och söderut mot Santa Cruz som var dagens mål. På vägen stannade vi till och doppade fötterna, svalkande med den onormalt höga vattentemperaturen på 15´C! När vi njöt som bäst passade en jättevåg på att skölja oss ordentligt från skrevet och ner, och jag som hade korta shorts blev ändå blöt :( Men då kan jag i alla fall säga att jag badat till hälften, ett mycket kort dopp.


Santa Cruz lever på sommaren. Då är det den långa stranden och nöjesfältet som lockar.


I Santa Cruz åkte vi och hälsade på en kompis i hans nya lägenhet i detta sjukt häftiga hus!!


Sedan gick vi ut på piren och kollade in djurlivet, alltså fiskmåsarna, pelikanerna och sjölejonen som håller till där.


Fiskmåsen med söta ungar. En restaurang har lagt ut mat.



Tillbaka på land såg vi den här lilla bilen bli invinkad av polis. Väldigt amerikansk och det passade ju bra en dag som denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar