torsdag 17 maj 2012

En oas



Där jag befinner mig nu finns också lugnet, fridfullheten och tillvaron som är så långt bort från storstadsliv man kan komma. Det är en ynnest att kunna vara här, i nuet med naturen tätt inpå. Flytten ter sig långt bort, storstadslivet också. Det enda som gör den påmind är det konstanta funderandet över vilka saker som ska med i flytten och vilka som ska sparas och förvaras i Sverige. Rensning tillhör vardagen och en dag utan rensning är semester.

För ett år sedan var vi på väg att köpa hus. Ett stort hus med tinnar och torn långt ut på svenska landsbygden. Vi hade också stora planer på att resa långt och länge runtom i världen. Nu, ett år senare är vi på väg att flytta till USA och till storstaden San Francisco. Ett hus på svenska landsbygden får vänta några år och under tiden passar vi på att pröva livet i en storstad.

Eftersom planerna har gått från ett stort hus på landet till en lägenhet i storstan (med bra mycket mindre yta än ett stort hus) har vi nu en hel del grejer som får vänta till dess vi skaffar hus. Dessutom är det inte säkert att de saker som passar i ett svenskt hus på landet gör sig bra i en bostad i USA.

Så därför blir det en hel del rensning…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar