fredag 21 mars 2014

ÅååååHuuus

Mycket har hänt sedan jag sist postade ett inlägg här. Efter vinterns vistelse i Sverige är vi tillbaka i San Francisco. Men här ska vi inte dröja länge. Vi ska flytta söderut, ett stenkast bort i amerikanska mått mätt. De senaste månaderna har vi febrilt finkammat marknaden på potentiella bostäder närmare mannens arbete i södra Silicon Valley. Så för en vecka sedan hittade vi ett hus som föll oss i smaken, vi lämnade in ansökan direkt och höll tummarna över helgen. På tisdagen var allt klart för påskrift och från och med 1 april hyr vi hus i västra San Jose. Det går verkligen undan när det handlar om hus här. Som tur var var annonsen extremt kass (funderar på att erbjuda mina fotografiska tjänster när vi flyttar därifrån) så väldigt få hade nappat på annonsen innan det var för sent. Tur för oss att vi fixade en tid redan på fredag kvällen, för hela helgen sen hade folk ringt som galningar.



Så om två veckor flyttar vi till hus för första gången! Det här med hus har varit på tapeten i flera års tid. Men först ska man ju bestämma sig för var man ska bo och sedan när en utlandsflytt kommer emellan så kan planerna på hus ställas på ända. Men nu så, Äntligen!! Här i Silicon Valley är det mer ekonomiskt att hyra ett hus jämfört med att äga det (om man inte redan har alla pengar som behövs för köpet förstås). Som alien här i landet (vi, alla inflyttade kallas så) har man inte heller samma möjligheter att låna pengar som amerikanerna. Man måste alltså sitta på en hel del cash från början för att överhuvudtaget har råd med minsta skrubb (kan ju inte direkt påstå att ens de är billiga).

Med flytt kommer fest, med motiveringen att fest alltid är kul oavsett anledning. Vi tänkte ha en utflyttningsfest för att passa på innan vi lämnar city-livet och sedan ha en traditionell inflyttningsfest i huset. Varför inte liksom :) Utflyttningsfesten går av stapeln redan i morgon så att vi kan börja packa flyttlådor så snart som möjligt, yey!

1 kommentar:

  1. Tackar så mycket för grattis hälsningen, blev en fin till dag. Och kul att du hittade till min sida. Och jag får gratulera er till huset, vad roligt för er. Hoppas ni kommer trivas där =) Vilken tid skulle du rekommendera är bäst och komma och hälsa på senare i år? //kusinvitamin

    SvaraRadera